Zöldkártya

  • Olajcsere akció
  • Olajcsere akció
Zöldkártya érvényessége a műszaki vizsga lejáratának időpontjával egyezik meg.

Szükséges iratok
  • a gépkocsi forgalmi engedélye
Közúti forgalomban csak olyan járművekkel lehet részt venni, amelyek megfelelnek azoknak a műszaki és környezetvédelmi előírásoknak, amelyeket a magyar és az EU-előírások határoznak meg. A környezetvédelmi felülvizsgálatot a területi közlekedési felügyelet által kijelölt, a felülvizsgálat végzésére feljogosított felülvizsgáló szervezet végezheti.

2010. január 1.-től a környezetvédelmi és műszaki követelmények megfelelőségének ellenőrzése egy helyszínen egy eljárásban történik. A környezetvédelmi és műszaki felülvizsgálat követelményeinek megfelelő gépkocsi a közlekedési hatóság az általa kiadott Műszaki Adatlap alapján a forgalmi engedély időbeli hatályát a helyszínen meghosszabbítja, az érvényesítő címkét és a plakettet a rendszámra felragasztja, a sorszámot a forgalmi engedélyben rögzíti.

2010. január 01.-től a jármű műszaki és környezetvédelmi érvényességét kizárólag a forgalmi engedély bizonyítja, amelyhez az érvényesítő címke és a plakett tartozik. A járművel a közúti forgalomban a forgalmi engedélyben bejegyzett műszaki érvényesség időpontjáig lehet részt venni.

Környezetvédelmi osztályba sorolás

A környezetvédelmi osztályjelzése plakettek szine alapján (kód):

0-1-3 fekete plakett
2
piros vagy kék plakett (motorelektronikától függ)
4-6-7-8 kék plakett
5
piros vagy zöld plakett
(hibrid autók bennzinmotorjának besorolásától függ)
9-10-11-12-13-14-15 zöld plakett

Autókölcsönzés

Autókölcsönzés

Telefon: +36 30 632 0000

Használtautó

Autómentés

Autómentés

Telefon: +36 20 316 3171

Autókozmetika

Kapcsolat

Cím: 3200 Gyöngyös, Ipar út 1.
Telefon: +36 37 311 259